Bij de Buffelgaard in Wijk en Aalburg kun je de bijna 200 waterbuffels van de familie Verschure van dichtbij bekijken op zaterdag 9 en 16 oktober.
Volledig scherm
Bij de Buffelgaard in Wijk en Aalburg kun je de bijna 200 waterbuffels van de familie Verschure van dichtbij bekijken op zaterdag 9 en 16 oktober. © Roel van der Aa

Altena pakt uit met vol programma tijdens Dutch Food Week

De gemeente Altena doet dit jaar voor het eerst mee met de landelijke Dutch Food Week en pakt van 9 tot en met 16 oktober uit met een vol programma. 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. 
Café ‘t Zwaantje viert 100-jarig bestaan door corona twee jaar later: ‘Wat in het vat zit, verzuurt niet’
  PREMIUM

  Café ‘t Zwaantje viert 100-jarig bestaan door corona twee jaar later: ‘Wat in het vat zit, verzuurt niet’

  101 jaar oud is café ’t Zwaantje in Genderen deze maand. Het eeuw-jubileum kan door corona steeds maar niet gevierd worden. Uitbaatster Suzanne van Drunen en haar familie richten zich nu op het jubileumboek dat in 2022 gereed moet zijn. Een team van schrijvers en onderzoekers is aan de slag, maar nieuwe feiten en anekdotes zijn altijd welkom. En wie weet, misschien komt het feest er ook nog.