Archiefbeeld ter illustratie, van inloophuis de Blauwe Anemoon in Gorinchem.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie, van inloophuis de Blauwe Anemoon in Gorinchem. © COR DE KOCK

Altena krijgt een inloophuis waar je kunt praten over kanker

Altena krijgt vanaf half januari een eigen inloophuis, waar mensen die iets te maken gehad hebben met kanker elkaar kunnen ontmoeten. ,,Het is de bedoeling dat gelijkgestemden elkaar kunnen vinden en een goed gesprek kunnen voeren over wat ze meegemaakt hebben.” 

Dit vertelt mede-oprichter Nico van Rijswijk, die samen met Jenny van Mersbergen het initiatief is begonnen. De bijeenkomsten worden een dagdeel per week gehouden in De Werf in Woudrichem. Patiënten, ex-patiënten, maar ook familieleden zijn welkom. ,,We willen nu gewoon bij de basis beginnen en een ontmoetingsplaats hebben, maar in de toekomst willen we misschien ook lezingen en workshops gaan organiseren.” 

De twee organiseren het inloophuis, omdat ze merken dat er vraag naar is in Altena. ,,We zitten allebei in het bestuur van Samenloop voor Hoop Altena, een wandelestafette voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Ook in ons privéleven hebben we te maken gehad met kanker. Nu zou je naar Waalwijk, Oosterhout of Gorinchem moeten, maar Woudrichem is natuurlijk ook een hele goede centrale plek voor een inloophuis.” 

Druk op zoek 

Het streven is om halverwege januari te beginnen, nu zijn de oprichters nog druk bezig met het zoeken van sponsoren en vrijwilligers. Op 20 november houden ze een avond waar potentiële vrijwilligers langs kunnen komen om te kijken of het ze wat lijkt om aan de slag te gaan voor het inloophuis. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Altena en omstreken? Schrijf je hier in!