Wethouder Peter van der Ven van Altena (links) krijgt uit handen van de gedeputeerde een doorkomstbord. De Vuelta-renners komen onder meer door Wijk en Aalburg, Andel en Giessen
Volledig scherm
Wethouder Peter van der Ven van Altena (links) krijgt uit handen van de gedeputeerde een doorkomstbord. De Vuelta-renners komen onder meer door Wijk en Aalburg, Andel en Giessen © Peter van der Ven

Altena heeft nu eigen Vuelta-bord

Uit handen van gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen van Noord-Brabant heeft wethouder én wielerfanaat Peter van der Ven van Altena (links) woensdagochtend een speciaal kombord gekregen. 

De renners van de Ronde van Spanje rijden dit jaar door Wijk en Aalburg, Giessen en Andel. Dat gebeurt tijdens de tweede etappe op zaterdag 15 augustus. 

Hoewel de renners maar een klein stukje Altena aandoen, liet Van der Ven eerder weten wel heel verguld te zijn.  ,,Een geweldig grote en leuke verrassing. Wij gaan op de kaart!” De sportwethouder plaatste woensdagochtend direct na de overhandiging van het bord een foto van zichzelf en de gedeputeerde op Twitter. Daaronsder schreef hij: ‘Op naar de Vuelta met gedeputeerde Gruijthuijsen’.

De wielrenners van de Vuelta rijden ook door onder meer Breda, 's-Hertogenbosch en Heusden. Alle elf wethouders van de Brabantse gemeenten die in de Ronde van Spanje worden aangedaan, kregen eenzelfde bord.