Anneke Heidema (rechts) en activiteitenbegeleidster Claire Zwaan met een deel van de knuffels die inmiddels zijn ingeleverd.
Volledig scherm
Anneke Heidema (rechts) en activiteitenbegeleidster Claire Zwaan met een deel van de knuffels die inmiddels zijn ingeleverd. © Cor de Kock

Alle beren verzamelen voor een safaritocht langs woonzorgcentrum in Gorinchem

Ze heeft er al ruim vijftig binnen, maar meer zijn er zeker welkom. De Gorcumse Anneke Heidema zamelt knuffelberen in, zodat kinderen en hun ouders een berensafari kunnen maken rondom woonzorgcentrum De Schutse in Gorinchem.

Claire Zwaan, activiteitenbegeleidster bij zorgcentrum De Schutse, zorgt ervoor dat de beren een plekje krijgen achter de ramen van de ouderen die er wonen. De inspiratie voor de berensafari, die inmiddels een landelijk fenomeen is geworden, is vermoedelijk het boekje ‘We gaan op berenjacht’ van Michael Rosen en Helen Oxenbury.

Enthousiast

,,Het is natuurlijk hartstikke mooi dat er door zo’n berenjacht contact ontstaat tussen oud en jong. Al zit er nu door het coronavirus noodgedwongen glas tussen. En mensen zijn enthousiast, getuige de reactie die ik heb gekregen’’, zegt Heidema, die gewoonlijk actief is als vrijwillige beheerder van dienstencentrum De Rozenobel. 

De beren kunnen bij haar worden ingeleverd. Zij zorgt er vervolgens voor dat de knuffels bij Zwaan belanden. En die verdeelt ze vervolgens onder de ouderen, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. ,,Als er meer knuffels komen, gaan deze naar andere zorgcentra van Rivas in de stad, zodat ook daar berensafari’s te maken zijn’’, licht Heidema toe. Wie knuffels heeft, kan contact met haar leggen via Facebook.