Aldert den Oudsten met zijn jongste dochter Nicole Wahlbrinck bij het oude stadhuis van Ameide waar beiden getrouwd zijn. Links een oude trouwfoto van de heer Den Oudsten en zijn vrouw Cornelia.
Volledig scherm
PREMIUM
Aldert den Oudsten met zijn jongste dochter Nicole Wahlbrinck bij het oude stadhuis van Ameide waar beiden getrouwd zijn. Links een oude trouwfoto van de heer Den Oudsten en zijn vrouw Cornelia. © Cor de Kock / archiefbeeld

Aldert (89) gaf er zijn jawoord, en zijn dochters ook: ‘Als kind dacht ik al: later wil ik dáár trouwen!’

STRUINEN DOOR DE STREEKWekelijks struint verslaggever Levien Vermeer door de geschiedenis van deze streek. Aldert den Oudsten (89) en Cornelia Zweeren (1937-2014) waren zestig jaar geleden het eerste stel dat in het gerestaureerde monumentale stadhuis van Ameide trouwde.

  1. Buurt slaat alarm om uitdrogende boom, of is er iets anders aan de hand? ‘Ik heb al een kaarsje gebrand’
    PREMIUM

    Buurt slaat alarm om uitdrogen­de boom, of is er iets anders aan de hand? ‘Ik heb al een kaarsje gebrand’

    De bijna 20 meter hoge dennenboom in het Karekietplantsoen in Hank dreigt het loodje te leggen. Het heeft de afgelopen jaren tijd zo weinig geregend dat de boom, die zoveel voor de buurt betekent, ernstig aan het uitdrogen is. Bewoner Ton Damen (65) wil koste wat kost het leven van de beeldbepalende boom in het dorp redden. ,,Ik heb zelfs al een keer een kaarsje gebrand.”