Volledig scherm
Foto ter illustratie. © William Hoogteyling

Afvalverwerker Avri wacht nog met het uitdelen van boetes

Wie een volle vuilniszak naast een haperende ondergrondse container laat staan, krijgt nog even geen boete. Avri wacht met bonnen uitschrijven, nu veel mensen in West Betuwe en omstreken nog moeten wennen aan de nieuwe manier van afval inzamelen. Over een tijdje kost het achterlaten van een vuilniszak 380 euro.

Afvalverwerker Avri ziet het eenmalig door de vingers dat er vuilniszakken naast de nieuwe ondergrondse containers staan. Vuilniswagens hebben na de invoering van de gewijzigde inzameling van restafval op allerlei plaatsen vuilniszakken opgehaald die niet in de container waren beland. Als een container vol zit of dienst weigert, hebben mensen met hun afvalpas de mogelijkheid om naar een andere container in de buurt uit te wijken. Lukt dat ook niet, dan zouden ze eigenlijk hun afval weer mee terug naar huis moeten nemen. In de praktijk blijken er veel mensen te zijn die dat niet doen en de vuilniszak bij de container achterlaten.

Avri gunt mensen even de tijd om te wennen. De organisatie heeft echter aangekondigd dat de afdeling handhaving op termijn het gedumpte afval zal onderzoeken op aanwijzingen die naar de dumper leiden. De boete voor het dumpen bedraagt 380 euro.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit West Betuwe en omstreken? Schrijf je hier in!