Volledig scherm
De app Nextdoor is bedoeld als platform voor buurtbewoners. Zij kunnen oproepjes plaatsen over te verkopen spullen, vermiste huisdieren of onraad in de wijk. © Nextdoor

Advies Gorcumse politie: negeer brief Nextdoor

Wie een brief krijgt over de applicatie Nextdoor, met een uitnodiging van een buurtbewoner om óók lid te worden, kan die brief beter als niet ontvangen beschouwen. 

Dat adviseert de politie in Gorinchem, nadat het bedrijf de voornaam, achternaam én straat van een nietsvermoedende Gorcumer zou hebben prijsgegeven aan mensen uit zijn buurt.

,,De bewoner heeft dit bij ons gemeld en heeft daarbij aangegeven deze brief nooit verzonden te hebben. In de brief staat een uitnodigingscode. Wij weten niet wat voor informatie je prijsgeeft bij het invoeren van deze code. Wij roepen dan ook iedereen op voorzichtig te zijn bij het ontvangen van deze brief en deze als niet ontvangen te beschouwen”, aldus de politie.

In het hele land krijgen mensen brieven van Nextdoor, met daarin de vraag om zich ook te melden in de buurtapp. Die app is legitiem, maar de  manier van werven roept vraagtekens op. Nextdoor liet eerder deze maand nog weten dat de mensen die hun naam in een wervingsbrief terugzien, daar toch echt zelf toestemming voor hebben gegeven.

De Autoriteit Persoonsgegevens en de Consumentenbond vinden dat de manier van werven van Nextdoor onderzocht moet worden. ,,Niet omdat er juridisch iets niet klopt, maar omdat mensen op het verkeerde been gezet worden.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!