Volledig scherm
De Stadstafel van Gorinchem strijkt voor de tweede keer op rij neer op het Melkpad. © Ricardo Smit

Aanschuiven bij de vierde editie van de Stadstafel Gorinchem

Zet je bord, glas én bestek alvast maar klaar. Woensdag 11 september is het weer aanschuiven bij de vierde editie van De Stadstafel in Gorinchem.

Anika van der Kevie en Susan Schuddeboom, verantwoordelijk voor de organisatie, zetten hun Stadstafel voor de tweede keer op rij neer op het Melkpad. Samen met de ondernemers van restaurant Metropole, wijnlokaal La Caponnière en Olala Chocola serveren ze een driegangendiner. De eerste twee edities waren op de Langendijk. 

Samen eten, samen kletsen 

De achterliggende gedachte van het initiatief is ‘samen eten, samen delen en samen kletsen. Van der Kevie en Schuddeboom werken vanuit de gedachte van duurzaamheid en fairtrade. Daarom kiezen ze onder meer voor zoveel mogelijk lokale producten. Leerlingen van Gorcumse scholen, Gorcumers met een afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers helpen tijdens het diner. 

Wie aanschuift, wordt gevraagd zijn eigen serviesgoed en bestek mee te brengen. Dat kan overigens alleen na reservering van een plekje. Deelname kost 35 euro per persoon.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!