Volledig scherm
Molenlanden wil meer woningen kunnen bouwen. © ANP

‘Aanbod van starterswoningen in Molenlanden is te schaars’

Het aanbod aan starterswoningen in Molenlanden is té minimaal, vindt de voltallige gemeenteraad. Het college van B en W stapt daarom naar de provincie Zuid-Holland.

Een simpele zoektocht op verkoopsite Funda naar huizen met een maximale vraagprijs van 225.000 euro in Molenlanden levert een magere oogst op. Het zijn er op het moment 25, plus een tiental appartementen. En dat verspreid over de twintig kernen in de fusiegemeente, die op 1 januari ontstond door het samengaan van Molenwaard en Giessenlanden. ,,Jongeren en senioren trekken weg naar plaatsen in de omgeving waar wel voldoende betaalbare woningen te koop staan. We roepen krimp op ons af’’, stellen de politieke partijen SGP, CDA en CU, die in hun pleidooi voor actie steun kregen van de rest van de fracties in de gemeenteraad.

Vitaliteit

Op hun verzoek stapt het college van burgemeester en wethouders naar de provincie Zuid-Holland, met de vraag om extra (starters)woningen te mogen bouwen. ,,Om de vitaliteit te behouden en te bevorderen in de kernen, zodat vraag en behoefte minimaal in overeenstemming zijn.’’

Ook wordt op verzoek van de partijen een nieuwe 'woonvisie'opgesteld waarbinnen starterswoningen een prominente plek hebben. Die moet in de zomer van 2020 klaar zijn.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!