De A27 tussen Gorinchem en Werkendam gaat in de nacht van dinsdag 15 op donderdag 16 oktober dicht voor alle verkeer.
Volledig scherm
De A27 tussen Gorinchem en Werkendam gaat in de nacht van dinsdag 15 op donderdag 16 oktober dicht voor alle verkeer. © Arie Kievit/ANP

A27 tussen Gorinchem en Werkendam in de nacht dicht voor verkeer

De A27 tussen Gorinchem en Werkendam gaat volgende week een nacht op slot voor alle verkeer.

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 oktober komen de machines en onderhoudsmensen naar de snelweg. Als het weer geen spelbreker is, wordt er in opdracht van Rijkswaterstaat aan de weg gewerkt.

Door de afsluiting, die om negen uur 's avonds ingaat, moet verkeer dat vanaf het knooppunt Gorinchem richting Noord-Brabant wil, omrijden. De omleidingsroute loopt via de A15 en de A2 naar de Maasroute (A59) die bij knooppunt Hooipolder aansluit op de A27. Het is ook mogelijk om de A59 via de A16 te bereiken. 

De afsluiting duurt in principe tot woensdagochtend vijf uur.

Gedeeltelijke afsluiting

Deze week zijn er al gedeeltelijke afsluitingen op de A27 in de regio Altena. Zo wordt in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 oktober tussen Werkendam en Dussen gewerkt. De toerit naar Nieuwendijk, nummer 22, is woensdag vanaf 22.00 uur volledig afgesloten. Deze afsluiting duurt donderdag tot 05.30 uur. 

De A27 wordt in eerste instantie gedeeltelijk afgesloten. Woensdagavond om tien uur gaat één rijbaan dicht. Later in de nacht, rond één uur, gaan beide rijstroken dicht en wordt verkeer over de vluchtstrook geleid. Ook deze afsluiting is voor onderhoudswerkzaamheden.

Van vrijdag 11 tot zaterdag 12 oktober is er een nachtelijke afsluiting van één rijstrook tussen knooppunt Hooipolder en de Merwedebrug. Door die afsluiting zijn toe- en afritten Geertruidenberg, Hank, De Keizer, Nieuwendijk en Werkendam ook dicht.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!