De senior kan een praktijkrit met begeleider maken om tips en adviezen te krijgen.
Volledig scherm
De senior kan een praktijkrit met begeleider maken om tips en adviezen te krijgen. © VVN

65-plussers in West-Betuwe kunnen verkeerskennis gratis opfrissen

Een stevige opfriscursus van de verkeerskennis. Daarvoor kunnen senioren van 65 jaar en ouder terecht in Geldermalsen. Veilig Verkeer Nederland en de Protestants Christelijke Ouderenbond bieden in de gemeente West Betuwe zo'n cursus aan. 

Wie wil, kan gratis deelnemen aan twee bijeenkomsten. Daar worden de nieuw,ste ontwikkelingen op het gebied van verkeer doorgenomen. Dan gaat het over de nieuwe verkeersregels die van kracht zijn geworden. Over nieuwe vervoersmiddelen, zoals E-bikes die heel normaal zijn geworden in het dagelijks verkeer. Maar ook over de nieuwe inrichting van wegen en bijvoorbeeld turborotondes. 

Rijvaardigheidsrit

Eventueel kan de senior naast de twee bijeenkomsten van twee uur een individuele praktijkrit van drie kwartier maken met een begeleider. Die rijvaardigheidsrit is geen examen maar bedoeld om tips en adviezen over de rijvaardigheid te ontvangen. Deelnemers hoeven volgens VVN niet te vrezen dat zij hun rijbewijs kunnen verliezen door deelname aan zo'n vaardigheidstoets. 

De bedoeling van de opfriscursus is volgens de initiatiefnemers om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig en veilig aan het verkeer te laten deelnemen. De opfriscursussen worden door het hele land aangeboden. Vorig jaar deden meer dan 120.000 bezoekers aan zo'n opfriscursus mee. 

Belangstellenden kunnen zich via een e-mail opgeven. Dat kan ook via de website van VVN of telefonisch (0575-510144). De bijeenkomsten zijn op dinsdag 1 oktober en op 15 oktober in De Pluk in Geldermalsen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit West-Betuwe en omstreken? Schrijf je hier in!