Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

65 inwoners uit deze regio in het ziekenhuis vanwege corona, zeven mensen overleden

Het aantal mensen uit deze regio dat vanwege het coronavirus in het ziekenhuis ligt, is toegenomen tot 65. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM.

19 inwoners van de Brabantse gemeente Altena liggen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Tien Gorcumers zijn opgenomen als gevolg van het virus. In Hardinxveld-Giessendam is één inwoner zo ziek geworden dat een opname noodzakelijk was. Tien inwoners van Molenlanden liggen in het ziekenhuis door Covid-19, net als elf mensen uit Vijfheerenlanden en 14 bewoners van West Betuwe. 

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem kan 56 coronapatiënten opvangen. Ook zijn er acht IC-plekken met beademing. Volgens woordvoerder Dionne Puyman raakt het ziekenhuis ‘vol’ en is uitbreiden niet mogelijk, omdat er niet genoeg personeel is om nieuwe corona-afdelingen te bezetten. Waar patiënten worden opgenomen in het ziekenhuis, wordt overigens landelijk gecoördineerd. Op die manier wordt de zorg zo goed mogelijk over de verschillende ziekenhuizen verspreid. 

In deze regio zijn voor zover bekend zeven mensen overleden aan het coronavirus. Het gaat om een persoon uit Gorinchem, een inwoner van Hardinxveld-Giessendam (83), een inwoner van Molenlanden, een bewoner van Herwijnen (88) en drie mensen uit Vijfheerenlanden (87, 90 en leeftijd onbekend). 

Aantal patiënten dat is opgenomen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus.
Volledig scherm
Aantal patiënten dat is opgenomen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus. © RIVM/AD Rivierenland