We boeken massaal vakantiehuisjes en hotels, maar we durven niet naar de camping

videoNederland trekt er met Hemelvaart en met Pinksteren massaal op uit. Bij bungalowparken, hotels en vakantiehuisjes regent het last minute boekingen, zo blijkt uit een rondgang.  In tegenstelling tot de vakantieparken, hotels en huisjes loopt het op de camping nog niet bepaald storm.  

Volledig scherm
© gratis

Amper anderhalve week geleden had Flechter Hotels nog nul boekingen voor Hemelvaart en Pinksterweekend staan. Inmiddels is 85 procent van de ruim 6000 kamers de komende weekenden bezet, laat de grootste hotelketen van Nederland weten. En de boekingen blijven binnenstromen, meldt directeur Rob Hermans.

,,We verbreken dagelijks records. Dit zijn aantallen die we nog nooit hebben gezien, zo vreselijk veel wordt er nu geboekt.”

Ook bij het vakantieparken loopt het aantal boekingen voor Hemelvaart en Pinksteren hard op. Parkvakanties.nl waar grote vakantieparken als Landal en Roompot bij zijn aangesloten, zegt dat de parken voor het hemelvaartsweekend al voor 72 procent gevuld zijn. Wie naar Drenthe wil, moet snel zijn, want daar zijn de meeste vakantieparken al volgeboekt. Limburg, Zeeland en de Veluwe hebben nog wel voldoende huisjes beschikbaar. Volgens Parkvakanties ging het aantal boekingen en zoekopdrachten afgelopen weekend door het dak. ,,Het lijkt alsof iedereen er nu tussenuit wil”, reageert Laurens Taekema van Parkvakanties.nl.

Volgens de data van Parkvakanties zijn mensen nu vooral op zoek zijn naar vrijstaande bungalows in de natuur: de plekken waar je de ruimte hebt en niet te dicht op elkaar zit. De grootschalige parken worden enigszins gemeden.

Uitvalsplek

En niet alleen bungalowparken zijn in trek ook vakantiehuisjes van particulieren zijn een uitvalsplek voor de vakantievierende Nederlander, merkt Micazu, het platform waar Nederlandse eigenaren hun vakantiehuis verhuren. Volgens directeur Jens van den Broek loopt het storm met Hemelvaartsweekend en Pinksteren. Ter illustratie: voor dit weekend is er nog slechts 11 procent van de woningen beschikbaar, voor Pinksterweekend ligt dat iets hoger op 20 procent.

Overigens is het niet overal een gekkenhuis. Center Parcs bijvoorbeeld heeft dit weekend slechts twee parken open en met Pinksteren zullen voor het eerst weer alle parken geopend zijn. Er komen wel wat boekingen binnen maar storm loopt het niet. Volgens woordvoerder Marthijn Tabak is dat prima. ,,Tjokvol wordt het niet en dat willen we ook niet. We willen eerst rustig en voorzichtig opstarten.”

Plek genoeg op de campings