Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter M. Dorrenboom

Vouwwagen heeft saai imago afgestoft: zes vragen over een uitklapvakantie

Zes vragenNiets zo Nederlands als de massale trek naar de camping. Voor wie daarbij niet kan kiezen tussen tent of caravan is er een tussenvariant: de vouwwagen. Dankzij modern opzetgemak flexibeler dan ooit.

De vouwwagen heeft zijn saaie imago afgestoft. Warme zomers en innovaties maakten de weg vrij voor een comeback. Hefdakken, tenttrailers, modellen waar geen haring of scheerlijn aan te pas komt en zelfs opblaasbare vouwwagens zorgden in 2018 voor een verkoopstijging van dik 20 procent. De klassieke Alpenkreuzer wordt inmiddels vergezeld door merken als Cabanon, Trigano en het Nederlandse Holtkamper. Je kunt ze kopen, huren en inmiddels via deelplatformen onderling uitwisselen.

  1. Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie
    PREMIUM
    video

    Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie

    Toen in de vroege ochtend van 26 april 1986 reactor nummer 4 van de kerncentrale van Tsjernobyl explodeerde, leek het erop dat een groot gebied rond de onheilsplek voor honderden jaren, zo niet langer, ontoegankelijk zou worden. Sinds een aantal jaren kunnen toeristen er onder begeleiding met eigen ogen zien wat de ramp teweegbracht. Nu betaalzender HBO de miniserie Chernobyl op het scherm brengt, is het toerisme zelfs sterk toegenomen. Zo'n 30 tot 40 procent hoger dan normaal.