Volledig scherm
PREMIUM
© Wilma van der Maten

Pakistan vakantieland? Ja, echt waar!

Pakistan is door het tijdschrift Forbes uitgeroepen tot een van de top 10-reisbestemmingen die je in 2019 moet bezoeken. Het blad roemt de mooie berggebieden, de rijke cultuur en de enorme gastvrijheid. Maar hoe veilig is het land, vooral bekend vanwege bomaanslagen, voor westerse toeristen?

In de Hunza-vallei in de Himalaya halen boeren de winteroogst van hun akkertjes. Omzoomd door witte bergpieken en een strakblauwe lucht lijkt dit landschap op Zwitserland. De regio Gilgit-Baltistan, met de hoogste besneeuwde bergtoppen van de wereld, staat niet alleen bekend als de mooiste streek van de islamitische republiek, maar ook als de meest vredelievende. ,,Wij hebben in de vallei niet eens een gevangenis'', vertelt een lachende prins Abbas.

  1. Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoeristen kopen ijsje en gaan weer weg’
    PREMIUM
    Overtoerisme

    Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoe­ris­ten kopen ijsje en gaan weer weg’

    Vakantie is lekker! Toch? Niet altijd. De mooiste stukjes van Europa worden tegenwoordig onder de voet gelopen door drommen toeristen. Deel 2 van deze serie over ‘overtoerisme’. Sinds de stad figureert in tv-serie Game of Thrones, kan het toch al drukke Dubrovnik de drommen toeristen nauwelijks meer aan. De ‘parel van de Adriatische zee’ dreigt zijn status als Unesco Werelderfgoed kwijt te raken en kwam in actie.