Voor de horeca op Scheveningen is het niet bepaald een topjaar. Deze foto werd donderdagmiddag om 16.00 uur genomen op de boulevard. Veel terrassen zijn leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de horeca op Scheveningen is het niet bepaald een topjaar. Deze foto werd donderdagmiddag om 16.00 uur genomen op de boulevard. Veel terrassen zijn leeg. © Frank Jansen

Oudste badplaats van Nederland piekert zich suf over wegblijven bezoekers: ‘De belevenis is niet optimaal’

Op een paar hele drukke dagen na, bleef het ondanks het prachtige weer deze zomer opvallend rustig op het strand van Scheveningen. Strandtenthouders hebben het over ‘een rampzalige zomer’. De gemeente denkt dat mensen door de stijgende prijzen ‘twee keer nadenken’ over een dagje strand, maar ondernemers en politici vermoeden dat het probleem echt bij de badplaats ligt. ‘Er moet een charmeoffensief komen'. 

4 reacties

 • B.C.J. Sips

  2 maanden geleden
  Niet te geloven wat een dagje strand kost ! En wat een stel arrogante mensen die je naar een parkeerplek moeten begeleiden tegen de hoofdprijs doe daar iets aan. Ik kom niet meer zoek wel een andere plaats waar ze meer toeristen vriendelijker zijn. Jammer gemeenten of zakkenvullers 😤
 • Jan Maters

  2 maanden geleden
  Wat te denken van parkeren? Buiten de prijs is het soms onmogelijk om weg te komen? Verder is de horeca natuurlijk enorm ( door omstandigheden) in prijs gestegen. Ook de bediening is dikwijls onder de maat. Echt Haags, brutaal en totaal respectloos.
 • Jansen

  2 maanden geleden
  Gisteren waren wij op het strand van Scheveningen. We parkeerden in de garage aan het strand. Toen we daar wegreden rond 19 uur waren er nog volop parkeerplaatsen vrij. Tot onze grote verbazing was de weg naar de parkeergarage afgesloten en lieten verkeersregelaars niet toe dat daar nog geparkeerd werd. Bizar.
 • Peter van Dijk

  2 maanden geleden
  Vijf euro voor een pilsje. Daar heb je bijna een krat voor in de supermarkt.