Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Op zoek naar oorlogssporen in Bastogne

ReizenDe Slag om de Ardennen, dit jaar 75 jaar geleden gevoerd, is rondom het Belgische Bastogne nog bijna tastbaar. Trek er een weekend voor uit om de kazernes, foxholes, begraafplaatsen en musea te bezoeken.

Uit & Thuis

De reis: Bastogne ligt 300 kilometer van Utrecht. Er rijden rechtstreekse bussen tussen Amsterdam en Bastogne. Flixbus heeft retours vanaf 38 euro.

Verblijf: Hotel Melba, net buiten het centrum van Bastogne, heeft tweepersoonskamers vanaf 75 euro. Hotel Leo Station ligt dichter bij het centrum en is te boeken vanaf 90 euro. Huisjes in de Ardennen zijn onder meer te boeken via Ardennes-Etape.

  1. In Bangkok gestrande Nederlanders woedend, ook Dylan uit Breda: ‘Niemand vertelt ons iets’

    In Bangkok gestrande Nederlan­ders woedend, ook Dylan uit Breda: ‘Niemand vertelt ons iets’

    Zo’n 10 passagiers van Bangkok Airways, die vanaf Bangkok naar Schiphol zouden vliegen, zijn noodgedwongen achtergebleven op hun vakantiebestemming. Door een technisch mankement ging de terugvlucht niet door en het lukte de vliegmaatschappij niet om een vervangend toestel te regelen. Een gestrande reizigers is Dylan van Gurp uit Breda. ,,We worden gewoon aan ons lot overgelaten door Kras’’, verzucht de 24-jarige Brabander tegen deze website.