Zwemmers en jachten in de Middellandse Zee voor het plaatsje Cala Tarida, waar Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau hun loungeclub hadden.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwemmers en jachten in de Middellandse Zee voor het plaatsje Cala Tarida, waar Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau hun loungeclub hadden. © Edwin Winkels

Nederlanders zijn weg van Ibiza: ‘Is hier qua huizenmarkt soort Amsterdam geworden’

Ibiza is duur. En deze zomer weer overvol. Maar de Nederlanders zijn er dol op, of ze nou jong of oud zijn, beroemd of onbekend. In acht jaar tijd is het aantal landgenoten dat er vakantie viert verzevenvoudigd. Wat is dan toch de aantrekkingskracht?

 1. Oudste badplaats van Nederland piekert zich suf over wegblijven bezoekers: ‘De belevenis is niet optimaal’
  PREMIUM
  4

  Oudste badplaats van Nederland piekert zich suf over wegblijven bezoekers: ‘De belevenis is niet optimaal’

  Op een paar hele drukke dagen na, bleef het ondanks het prachtige weer deze zomer opvallend rustig op het strand van Scheveningen. Strandtenthouders hebben het over ‘een rampzalige zomer’. De gemeente denkt dat mensen door de stijgende prijzen ‘twee keer nadenken’ over een dagje strand, maar ondernemers en politici vermoeden dat het probleem echt bij de badplaats ligt. ‘Er moet een charmeoffensief komen'.
 2. Nederlanders vast op Kreta door noodweer: ‘Was zelfs te gevaarlijk om vliegtuig te lossen’
  met Video

  Nederlan­ders vast op Kreta door noodweer: ‘Was zelfs te gevaarlijk om vliegtuig te lossen’

  Het noodweer op het Griekse eiland Kreta heeft een tweede slachtoffer geëist. Een vermiste vrouw is vanochtend dood aangetroffen nadat haar auto was meegesleurd door het water. Intussen ruimen bewoners van het zwaar getroffen kustplaatsje Agia Pelagia de ravage op en wordt het vliegverkeer weer langzaam opgestart. ,,Gisteren kon je vanuit de vertrekhal niet eens meer de geparkeerde vliegtuigen zien”, zegt de Nederlander Harold van Vegten.