Hotel RIU Touareg op Boa Vista: in dit droomhotel beleefde Justin Miller naar eigen zeggen een 'horrorvakantie'.
Volledig scherm
Hotel RIU Touareg op Boa Vista: in dit droomhotel beleefde Justin Miller naar eigen zeggen een 'horrorvakantie'. © TUI

Monsterboete voor man die beweerde dat hij horrorvakantie had

De Brit Justin Miller (40) had naar eigen zeggen een horrorvakantie achter de rug op de Kaapverdische eilanden. Hij eiste een compensatie van touroperator TUI. Maar de foto’s op Facebook toonden een ander verhaal. In plaats van geld te ontvangen, moet hij nu zelf een schadevergoeding van maar liefst 22.000 euro betalen aan de reisorganisator.

De man verbleef tijdens zijn vakantie in het vijfsterrenhotel RIU Touareg op Boa Vista. Maar door zware maagproblemen en koorts - te wijten aan de slechte hygiëne en het vreselijke eten in het hotel - was zijn reis naar eigen zeggen uitgedraaid op een fiasco. De toerist vond dat hij recht had op een schadevergoeding van TUI.

Er is alleen een probleem: de man legde zijn verschrikkelijke vakantie vast op Facebook, en uit die beelden blijkt een heel ander verhaal. Zo tonen de foto’s een opgewekte vakantieganger die volop van de lokale maaltijden en biertjes aan het genieten is. 

Bovendien liet de man op sociale media geen gelegenheid voorbijgaan om het eten in het hotel te loven. ,,De beste Chinese maaltijd die ik al ooit heb gegeten”, klonk het onder meer. Ook zijn veelvuldige bezoekjes aan het strand kwamen uitgebreid op Facebook aan bod. Miller zag er kortom allesbehalve ziek uit.

Voldoende redenen dus voor TUI om de man zelf voor de rechtbank te dagen. Daar kreeg de touroperator gelijk van de rechter. Hierdoor moet Miller nu 22.000 euro aan TUI betalen, een veelvoud van wat zijn reis hem heeft gekost. 

,,De beste Chinese maaltijd die hij al ooit had gegeten", zo schreef de Brit op Facebook.
Volledig scherm
,,De beste Chinese maaltijd die hij al ooit had gegeten", zo schreef de Brit op Facebook. © Facebook