Toerisme draagt bij aan het voorzieningenniveau in de regio. Zo telt restaurant Vroeg in Bunnik op mooie dagen veel toeristen tijdens hun wandel- of fietstocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Toerisme draagt bij aan het voorzieningenniveau in de regio. Zo telt restaurant Vroeg in Bunnik op mooie dagen veel toeristen tijdens hun wandel- of fietstocht. © Mel Boas

Massaal van de paden af en het bos vol rommel: Utrechtse Heuvelrug wil geen massatoerisme meer

Nu de start van het toeristische seizoen op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei weer voor de deur staat, kan de sector eindelijk weer een keer genieten van een tijd zonder virus. Maar op dezelfde voet doorgaan als vóór die coronacrisis is er niet bij. ,,Iedere inwoner moet er direct of indirect van gaan profiteren.”

  1. Nederlanders vast op Kreta door noodweer: ‘Was zelfs te gevaarlijk om vliegtuig te lossen’
    met Video

    Nederlan­ders vast op Kreta door noodweer: ‘Was zelfs te gevaarlijk om vliegtuig te lossen’

    Het noodweer op het Griekse eiland Kreta heeft een tweede slachtoffer geëist. Een vermiste vrouw is vanochtend dood aangetroffen nadat haar auto was meegesleurd door het water. Intussen ruimen bewoners van het zwaar getroffen kustplaatsje Agia Pelagia de ravage op en wordt het vliegverkeer weer langzaam opgestart. ,,Gisteren kon je vanuit de vertrekhal niet eens meer de geparkeerde vliegtuigen zien”, zegt de Nederlander Harold van Vegten.