Volledig scherm
© AFP

Last van een 'toeristenplaag'? Dan zijn wij op zoek naar jou!

OproepVakantiebestemmingen lijken tegenwoordig te bezwijken onder de toeristen. Stond je deze vakantie  in de drukte van Venetië, Barcelona of op Bali? Of maakte je in het gedrang ruzie met andere vakantiegangers? Had je last van ‘overtoerisme’ ofwel van het steeds vaker gesignaleerde fenomeen dat er te veel toeristen op hetzelfde moment naar dezelfde locatie gaan? Voor een productie op deze website zijn we op zoek naar jouw verhaal!

Welke populaire bestemmingen zou je anderen nu afraden omdat het er deze zomer veel te druk was? Stuur je ervaringen (maximaal 150 woorden) inclusief foto’s en/of video’s van die drukte naar oproep@ad.nl.

Inzendingen en reacties gebruiken wij voor een productie van ADR Nieuwsmedia en zullen niet gebruikt worden voor andere doeleinden. Meer informatie vind je in ons privacy-statement. 

  1. Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie
    PREMIUM
    video

    Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie

    Toen in de vroege ochtend van 26 april 1986 reactor nummer 4 van de kerncentrale van Tsjernobyl explodeerde, leek het erop dat een groot gebied rond de onheilsplek voor honderden jaren, zo niet langer, ontoegankelijk zou worden. Sinds een aantal jaren kunnen toeristen er onder begeleiding met eigen ogen zien wat de ramp teweegbracht. Nu betaalzender HBO de miniserie Chernobyl op het scherm brengt, is het toerisme zelfs sterk toegenomen. Zo'n 30 tot 40 procent hoger dan normaal.