Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

‘KLM wil af van taxfree-verkoop op vlucht’

KLM wil in 2019 af van de taxfree-verkoop aan boord van haar vluchten. De directie heeft een ‘voorgenomen besluit’ voorgelegd aan de ondernemingsraad, zo meldt De Telegraaf. De OR moet nog advies geven, maar ook als dat negatief is, kan de KLM-directie zijn plannen doorzetten.

,,Die taxfree-artikelen leveren tegenwoordig te weinig op door de concurrentie van webwinkels, maar nemen wel ruimte en gewicht in beslag'', aldus een woordvoerster. Ook zijn de ‘belastingvrije prijzen’ niet meer zo laag als passagiers verwachten. Dat geldt ook voor de Schiphol-winkels, concludeerde de Consumentenbond eerder al. Op internet is het vaak goedkoper.

KLM-personeel heeft gemengde gevoelens, omdat ze wat extra kunnen verdienen aan de boordverkoop van artikelen. Het zorgt wel voor extra werk.

KLM wil wel meer inkomsten genereren uit aanvullende diensten, zoals ruimbagage, maaltijden, stoelkeuzes en vakantiereizen met vlucht en hotel. ,,We mikken volgend jaar op een extra omzet van 250 miljoen euro’’, aldus directeur Harm Kreulen van KLM Nederland tegen de krant.

  1. Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoeristen kopen ijsje en gaan weer weg’
    PREMIUM
    Overtoerisme

    Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoe­ris­ten kopen ijsje en gaan weer weg’

    Vakantie is lekker! Toch? Niet altijd. De mooiste stukjes van Europa worden tegenwoordig onder de voet gelopen door drommen toeristen. Deel 2 van deze serie over ‘overtoerisme’. Sinds de stad figureert in tv-serie Game of Thrones, kan het toch al drukke Dubrovnik de drommen toeristen nauwelijks meer aan. De ‘parel van de Adriatische zee’ dreigt zijn status als Unesco Werelderfgoed kwijt te raken en kwam in actie.