Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Hittemoe? Zeven suggesties voor reisjes naar de regen

Weer een blauwe lucht. Weer een zonnetje. Er kán een moment komen dat we verlangen naar ouderwets rotweer. Waar vinden we dat nog deze zomer? Drie experts tippen de 'regenvakantie'.

Quote

Nederlan­ders zijn seizoens­men­sen, wij houden van de afwisse­ling

Het zit zo'n beetje in ons dna geprogrammeerd, geeft weervrouw Diana Woei (Weerplaza) toe. Iedere zomer vluchten we en masse voor het ongewisse Hollandse zomerweer richting de bekende gezinscampings in Frankrijk of de droogte van Zuid-Spanje.

Maar wat gebeurt er in ons collectieve bewustzijn als het weer hier juist opvallend standvastig is en er, zoals dit jaar, alleen nog maar méér warmte, hitte en droogte op de rol staat?

  1. Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie
    PREMIUM
    video

    Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie

    Toen in de vroege ochtend van 26 april 1986 reactor nummer 4 van de kerncentrale van Tsjernobyl explodeerde, leek het erop dat een groot gebied rond de onheilsplek voor honderden jaren, zo niet langer, ontoegankelijk zou worden. Sinds een aantal jaren kunnen toeristen er onder begeleiding met eigen ogen zien wat de ramp teweegbracht. Nu betaalzender HBO de miniserie Chernobyl op het scherm brengt, is het toerisme zelfs sterk toegenomen. Zo'n 30 tot 40 procent hoger dan normaal.