Volledig scherm
ANP

Zwemploeg Hieronymus naar de hoofdklasse

ZWEMMEN - Het eerste team van Hieronymus komt vanaf september uit in de hoofdklasse. De Roosendaalse ploeg dankt de promotie naar de allerhoogste zwemklasse aan de prestaties bij het KNZB-slottoernooi in het Sloterparkbad in Amsterdam.

Daar mocht Hieronoymus meedoen aan de promotie/ degradatieronde omdat het team afgelopen seizoen in de top vier van de nationale A-klasse geëindigd was. Hieronymus verzekerde zich in Amsterdam niet alleen van de promotie, maar kwam daar ook nog eens voor de dag als snelste team.

Voor Laura van Dijke betekende dat een geweldige afsluiter van haar zwemsportcarrière. Van Dijke kiest voor een studie die niet combineerbaar is met topsport. De zwemster uit Tholen maakte zes jaar geleden de overstap naar Hieronymus en heeft sindsdien grote successen behaald. In Amsterdam zwom van Dijke naar een vijfde plaats op de 50 meter schoolslag.

Cedric Broere deed voor de puntentelling een goede duit in het zakje door de 100 meter vlinderslag te winnen. Ploeggenoot Jaro Musters tikte aan als tweede. Op de 50 meter rugslag won Musters. Bij de vrouwen deed Selene Wortel het goed met tweemaal goud en eenmaal brons. Ook Valesca van den Bogert zwom twee keer naar winst.