Volledig scherm
Lukás Plochý, de Tsjechische aanwinst van Zwart-Wit. © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Zwart-Wit verwelkomt Tsjechische hockeyer

HOCKEY - De hockeyers van Zwart-Wit uit Breda, afgelopen seizoen gepromoveerd naar de overgangsklasse, maken momenteel kennis met hun nieuwste versterking, de Tsjechische international Lukás Plochý.


Plochý kan zich op het hockeyveld prima redden met zijn Engels, erbuiten wordt het problematisch. „We hebben hem al ingeschreven voor een cursus Engels op het ROC en het is via een Tsjechische organisatie in Breda misschien zelfs mogelijk om wat Nederlands te leren”, vertelt bestuurslid Jan van Dijk. De aanvaller zelf weet duidelijk te maken dat hij van zijn club Bohemians Praag via een proeftraining bij Den Bosch uiteindelijk in Breda belandde.

Plochý is 'very happy', zegt hij, met het spelniveau en de ontvangst in Breda. Zwart-Wit regelt een leasefiets en woonruimte, hij kan mee-eten bij teamgenoten of op de club en ze laten dit seizoen zijn familie een keertje overkomen. Aanvoerder Guus Philippart ziet de Tsjech als een grote aanwinst: „Het feit dat hij vorig jaar voor alleen een proeftraining 14 uur in de bus heen en terug wilde zitten, zegt mij dat we qua mentaliteit een hoop van hem kunnen leren.”

Morgen meer in BN DeStem.