Volledig scherm
Een verfrissend washandje voor winnaar Nick Zuidewind. © Ad Pertijs

Zuidewind snelste in openingsnummer De Draai

DE DRAAIVoor Nick Zuidewind liep de finale van het openingsnummer van De Draai gesmeerd. De man die hij het meest  vreesde in de eindspurt  gokte vergeefs op een solo. ,,Daardoor kon ik mijn sprint rijden", zei de man uit Lisse nadat hij winnend over de streep was gekomen op een  al vroeg snikhete Kade in Roosendaal.

 Zuidewind was de snelste in een gecombineerde wedstrijd voor sportklasse, amateurs en junioren.  Een  kopgroep van zeven maakte in de dienst uit in de koers. De namen: Stefan Laurijssen, Bram Mens, Sil van der Ven, Frank Visser, Nick Zuidewind, Rico van Damme en Arjen van Putten. Ze werkten goed samen, waardoor het peloton al vroeg op een kansloze achterstand kwam te rijden.

In de slotronde viel Bram Mens verrassend aan. ,,Ik denk dat ik de snelste ben, maar ik wilde het een keer solo proberen." Dat mislukte. Hij spurtte nog wel naar de derde plaats. Met Zuidewind en Mens ging Rico van Damme als nummer twee mee op het podium.

Uitslag: 1. Nick Zuidewind, 2.  Rico van Damme, 3.  Bram Mens, 4. Frank Visser, 5. Arjen van Putten, 6. Sil van de Ven, 7. Stefan Laurijssen, 8. Luuk Nissen, 9. Erik de Niet, 10. Elmer Houwers.  

Volledig scherm
Nick Zuidewind gaat afgetekend als winnaar over de streep in de gecombineerde Draai-koers voor sportklasse, amateurs en junioren. © Ad Pertijs
  1. Manuel de Backer kan op EK cross ‘bij niemand aanhaken’

    Manuel de Backer kan op EK cross ‘bij niemand aanhaken’

    De 63ste plaats op het EK cross country ‘onder 23' was niet wat Manuel de Backer in gedachte had toen hij gistermorgen aankwam op de Beekse Bergen. ,,Dit doet echt pijn", zei de Thor-atleet uit Essen dan ook toen hij iets meer dan twee minuten na de Franse winnaar Jimmy Gressier over de streep was gelopen. ,,Omdat het zo dicht bij huis is, waren veel mensen voor mij naar hier gekomen en dan lukt het me gewoon niet om er alles uit te persen.”