Volledig scherm
© Pix4Profs-Ron Magielse

Zevende plaats voor Kingma in Yokohama

triatlonDe 23-jarige Maya Kingma zette in de nacht van vrijdag op zaterdag de zevende tijd neer in Japan. Over de Olympische afstand (bestaande uit 1500 meter zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen) deed de Bredase triatlete 1 uur, 54 minuten en 59 seconden.

Kingma ontpopte zich opnieuw tot een sterke zwemster in een wedstrijd voor de WTS-series, het hoogste niveau binnen de triatlon. Als nummer twee, op twee seconden afstand van snelste zwemster Jessa Learmonth, krabbelde Kingma uit het water na een tijd van 18 minuten en 41 seconden.

Ook op de fiets bewees de Bredase triatlete uitstekend mee te kunnen in een sterke kopgroep met onder meer Katie Zaferes (brons op het WK in 2018) en Taylor Spivey (7de op hetzelfde WK). Pas op het looponderdeel moest Kingma een klein gaatje laten met de uiteindelijke winnares Zaferes. Op twee minuten en 49 seconden na Zaferes kwam Kingma als zevende binnen.

Het was voor Kingma de hoogste notering ooit op het individuele onderdeel bij de elite vrouwen. Tevens verbrak ze haar persoonlijk record tijdens WTS-series op de Olympische afstand, wat op 1 uur, 56 minuten en 39 seconden stond. Met die tijd eindigde ze vorig kalenderjaar op de 28ste plaats op het WK bij de elite vrouwen.