Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel in actie in Glasgow. © ANP

Zeldzame offday voor Van der Poel: 'Mathieu is ook maar een mens'

Niets leek een medaille op het EK mountainbike in de weg te staan voor Mathieu van der Poel (23). Tot hij er bij de start achter kwam dat zijn benen uitgerekend op deze ene dag niet mee wilden werken. Met een teleurstellend opgave tot gevolg.

Vriend en vijand binnen het relaxte wereldje van het mountainbike waren het er vooraf over eens: Van der Poel wordt de te kloppen man op het EK. Zoveel indruk maakt hij deze zomer op zowel de weg als in het mountainbike. En uitgerekend op het EK wachtte de Corendon-renner in het Cathkin Braes-park even ten zuiden van Glasgow een omloop die het best bij hem past. ,,Daarom is dit ook zo’n domper", zei bondscoach Gerben de Knegt over de afloop van het door de Zwitser Lars Förster gewonnen EK. 

  1. Manuel de Backer kan op EK cross ‘bij niemand aanhaken’

    Manuel de Backer kan op EK cross ‘bij niemand aanhaken’

    De 63ste plaats op het EK cross country ‘onder 23' was niet wat Manuel de Backer in gedachte had toen hij gistermorgen aankwam op de Beekse Bergen. ,,Dit doet echt pijn", zei de Thor-atleet uit Essen dan ook toen hij iets meer dan twee minuten na de Franse winnaar Jimmy Gressier over de streep was gelopen. ,,Omdat het zo dicht bij huis is, waren veel mensen voor mij naar hier gekomen en dan lukt het me gewoon niet om er alles uit te persen.”