Volledig scherm
Bij Lotto-Jumbo beschouwen ze Marc Goos (links) niet meer als renner, maar als 'personeelslid'. Toch trekt hij nog het tenue van de sponsor aan als hij aan een Kermiskoers meedoet. FOTO ID/Photopress.be

Wielrenner Marc Goos en LottoNL-Jumbo verlost van elkaar

Wielrenner Marc Goos en zijn ploeg LottoNL-Jumbo zijn per direct uit elkaar. De coureur en zijn ploeg waren lange tijd verwikkeld in een meningsverschil over het herstel van de zware heupblessure die Goos in 2014 opliep. De in Bosschenhoofd wonende renner maakt het seizoen af bij zijn oude club WV De Jonge Renner uit Oosterhout.

Goos maakte eerder dit seizoen zijn rentree in het Belgische kermiskoers-circuit. De klimmer reed twee wedstrijden in het shirt van de Nederlandse WorldTour-formatie, maar daar bleef het bij. „We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan”, is het enige wat Goos wil melden over het einde van zijn periode bij LottoNL-Jumbo. In totaal stond hij bijna vier jaar onder contract bij de ploeg.

Rentree
De oorspronkelijk uit Dorst afkomstige renner is vooral blij dat hij na een twee jaar lange revalidatie en onzekerheid over zijn status als renner weer zorgeloos kan koersen. Donderdag 25 augustus reed hij zijn eerste wedstrijd in het shirt van de vereniging waar het voor hem allemaal begon. „Zesde in Evergem, ik zette mijn solotoch net wat te vroeg in”, klinkt het bemoedigend uit de mond van Goos.

Ronde van Midden-Nederland
Zaterdag start Goos in de Ronde van Midden-Nederland, een tweedaagse UCI 2.2-koers die begint met een ploegentijdrit. In die ploeg van De Jonge Renner staat naast Goos nog een ex-beroepsrenner aan de start. Daan Olivier leverde vorig jaar zijn contract bij Giant-Alpecin in wegens motivatieproblemen, maar ook hij timmert sinds deze week bij zijn oude vereniging aan de weg terug. Hetzelfde kan gezegd worden van Oosterhouter Ricardo van Dongen, die eerder dit seizoen zijn contract bij Team 3M liet ontbinden. Ook hij start vandaag in de Ronde van Midden-Nederland namens de Oosterhoutse club.