Volledig scherm
Jeroen Meijers

Wielrenner Jeroen Meijers naar Roompot - Oranje Peloton

WIELRENNEN - Alphenaar Jeroen Meijers is vanaf volgend seizoen profwielrenner bij Roompot - Oranje Peloton. De 23-jarige coureur wordt dinsdagmiddag gepresenteerd door de ploeg.

Meijers zelf mag nog niets zeggen over zijn overstap van het Rabobank Development Team naar de Nederlandse procontinentale formatie, maar hij bevestigt wel dat hij volgend seizoen prof wordt. "Ik hoop te blijven groeien en dezelfde stappen te kunnen zetten als ik afgelopen jaar heb gedaan", wil hij wel kwijt over de nieuwe uitdaging waar hij voor staat. Welingelichte bronnen bevestigen dat hij dat gaat doen bij Roompot - Oranje Peloton.

Meijers reed afgelopen weekeinde met de Tour des Fjords zijn laatste etappekoers in dienst van het Rabobank Development Team, dat na dit seizoen opgedoekt wordt. In Noorwegen werd hij 12de in het algemeen klassement. Zijn grootste zeges boekte Meijers afgelopen seizoen in de Flèche Ardennaise (UCI 1.2) en het eindklassement van de Kreiz Breizh Elites (UCI 2.2). De Alphenaar reed in totaal drie jaar voor de opleidingsploeg, ervoor reed hij voor De Jonge Renner, Parkhotel Valkenburg, Willebrord Wil Vooruit en TWC Pijnenburg.

Lees dinsdag 6 september meer over Meijers' profcontract en avontuur in Noorwegen in BN DeStem.