Volledig scherm
Het peloton trekt onder grote publieke belangstelling door Rijsbergen. © Jacqueline Verschueren

Wielerdorp Rijsbergen volgend jaar startplaats ZLM Tour

zlm tourMet een tussensprint in het centrum, vierde Rijsbergen vrijdag het nieuws dat het wielerdorp volgend jaar startplaats is in de ZLM Tour. ,,Het is de bedoeling dat de start dan weer is op de vrijdag voorafgaande aan de jaarlijkse toertocht De Speer van Rijsbergen", laat voorman Nico Mathijsen van organisator Wielerdorp Rijsbergen weten.

Volledig scherm
Cees Bol wint de tussensprint in Rijsbergen. © Fotostill Wielerdorp Rijsbergen

,,De tussensprint van vandaag kregen we erbij", vult hij lachend aan. Het verklaart waarom die eerste premiespurt in de tweede rit van de ZLM Tour (van Etten-Leur naar Buchten) al na minder dan zes kilometer op de rol stond. Cees Bol van Team Sunweb won hem, op de hielen gezeten door de mannen van Jumbo-Visma. 

De mensen van het Wielerdorp hadden van de tussensprint een complete happening gemaakt. Zo stonden veel basisschoolleerlingen langs de kant van het parkoers. 

Zondag staat de jaarlijkse toertocht op het programma. Zaterdag wordt op sportpark De Laguiten in de openlucht de Andere Tijden Sport documentaire over de Televizier-wielerploeg,  waarvoor de dit jaar overleden Rijsbergse Tourheld Kees Haast reed, vertoond. 

In de naar Johan van der Velde vernoemde toertocht De Speer van Rijsbergen is zondag een 60 kilometer lange Kees Haast Memorial Route opgenomen.