Volledig scherm
De eerste partijen van het NK driebanden in Berlicum. © BD

West-Brabants onderonsje in halve finale NK driebanden: Jaspers treft Van Beers

‘Natuurlijk’ Dick Jaspers uit Sint-Willebrord, maar ook Barry van Beers uit Rijsbergen heeft zich geplaatst voor de halve finale van het NK driebanden (de Masters) in Berlicum.

In de halve eindstrijd staan de twee West-Brabanders zondagochtend (10.30 uur) tegenover elkaar. Van Beers, die in zijn poule als tweede was geëindigd, klopte in de kwartfinale een groepswinnaar, Dave Christiani met 40-34 in 18 beurten. 

Op de andere tafel kende wereldkampioen Dick Jaspers een stroeve start tegen Limburger Raymund Swertz, maar halverwege de trage partij zette een forse tussenspurt de Willebrorder op het spoor naar de overwinning: 40-24 in 28 beurten. 

Doemscenario

Met de uitschakeling van Swertz is de organisatie van het toernooi af van een zorg. De vrouw van Swertz is namelijk hoogzwanger. De biljarter uit Afferden had aangekondigd sowieso bij de bevalling te willen zijn. ‘Desnoods loop ik weg tijdens de finale van het NK’ als ik die haal,’ had Swertz aangekondigd. Door dat doemscenario voor de organisatie haalde Dick Jaspers dus een streep zaterdagavond. 

Kay de Zwart uit Sprundel slaagde er niet in om de halve finale te bereiken. Hij begon slecht aan zijn kwartfinale tegen Jeffrey Jorissen, knokte zich terug tot 26-20 maar moest uiteindelijk toch buigen met 40-28 in 28 beurten.