Volledig scherm
Vorig jaar won Ramon Sinkeldam (links) het NK Wielrennen in Montferland voor Wouter Wippert (rechts) en Dylan Groenewegen. © Dick Soepenberg

West-Brabant in beeld voor organisatie NK wielrennen

Een rood-wit-blauwe trui voor Tom Dumoulin op de Brabantse Wal of een winnende NK-spurt van Dylan Groenewegen in de Willebrordse Dorpsstraat? Het zou zomaar kunnen.

Sportmarketingbedrijf Golazo, dat de Nederlandse kampioenschappen vanaf dit jaar organiseert, heeft Regio West-Brabant (RWB) benaderd met de vraag of deze streek belangstelling heeft om het NK op 30 juni en 1 juli in Zuidwest-Nederland te houden.

In RWB zijn de achttien West-Brabantse gemeenten en Tholen vertegenwoordigd.

Vijf kandidaten
Golazo is nog op zoek naar een plek om het NK van dit jaar te houden. Volgens Dimitri Bonthuis, manager Cycling van het sportmarketingbedrijf, wordt er met vijf kandidaten gesproken. ,,West-Brabant is er daar een van. Wij hebben deze regio benaderd omdat het een streek met een sterk kloppend wielerhart is.”

Half januari wil Golazo van de vijf kandidaten weten of hun belangstelling concreet is. Eind deze maand moet dan de knoop worden doorgehakt waar het NK gehouden gaat worden.

Meerdere gemeenten
Het gaat daarbij zowel om de wedstrijden op de weg voor elite, beloften en vrouwen, in het weekend van 30 juni en 1 juli, als om de tijdritten die de week die daaraan vooraf gaat. ,,En die hoeven niet op dezelfde plaats gehouden te worden. In het geval van West-Brabant zou er gekozen kunnen worden voor de tijdrit in een gemeente en de wegkampioenschappen in een of meer andere gemeenten”, aldus Bonthuis.

Verkennend gesprek
De Bredase wethouder Paul de Beer, voorzitter van de ‘Bestuurlijke Kopgroep’ die de wielervisie van RWB vorm geeft, bevestigt dat er vorige maand een verkennend gesprek is geweest tussen Golazo en een ambtelijke delegatie van RWB. 

,,Een NK sluit prima aan bij onze ambities, maar de organisatie in 2018 is natuurlijk wel kort dag. Het is een optie, maar het kan ook dat we er voor kiezen om ons op een NK in een van de komende jaren te richten. Wij zullen in elk geval op zeer korte termijn beslissen waar we voor gaan. Naast een NK willen we ook bekijken of we binnen een paar jaar de start van de Vuelta naar West-Brabant kunnen halen. En we kunnen natuurlijk niet alles tegelijk”, aldus De Beer.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement