Dick Jaspers en de hier toekijkende Eddy Merckx zijn twee van de wereldtoppers die eind november meedoen aan de Driebanden Challenge in Nistelrode.
Volledig scherm
Dick Jaspers en de hier toekijkende Eddy Merckx zijn twee van de wereldtoppers die eind november meedoen aan de Driebanden Challenge in Nistelrode. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Wereldtop komt naar coronaproof biljarttoernooi in Brabant, Ziggo Sport zendt drie dagen lang uit

Geen publiek of spelersvrouwen, maar wel drie dagen lang tv-uitzendingen op Ziggo Sport. Met de eerste Driebanden Challenge in Nistelrode heeft de Stichting BEN (Biljart Evenementen Nederland) een volgens eigen zeggen volledig coronaproof topevenement op touw gezet, waar eind november veel wereldtoppers in het driebanden op af komen.

  1. Daan Vansintmaartensdijk pakt sluitstuk; Timo de Jong eindwinnaar
    woensdrechtse wielerzomer

    Daan Vansint­maar­tens­dijk pakt sluitstuk; Timo de Jong eindwin­naar

    De aanval loonde zaterdagavond in Huijbergen, waar de Woensdrechtse Wielerzomer van vijf coronakoersen werd afgesloten. Daan Vansintmaartensdijk (22) rondde in het grensdorp een aanval van 80 kilometer succesvol af. In de eindspurt kreeg hij zijn medevluchter Jarno Gmelich Meijling op de knieën. Het eindklassement van de Wielerzomer ging naar Timo de Jong, wiens leidende positie niet meer in gevaar kwam.