Volledig scherm
Archiefbeeld van werper Misja Harcksen van Twins. © Foto René Schotanus/Pix4Profs

Wederopstanding Twins tegen Neptunus niet beloond

De Glaskoning Twins speelde maandag als herboren tegen Neptunus en eindigde na de reguliere negen innings met een 3-3 stand.

Twins verloor de afgelopen wedstrijden tegen Neptunus met 10-0 en 11-0. Duels die als 'oefenpotjes' voor de Rotterdammers werden bestempeld. Het vernietigend oordeel van coach Kevin Knollenburg pakte maandag goed uit voor Twins. De werperswissel in de verlenging verliep niet bepaald soepel, maar de Oosterhouters kregen nu het respect.

Twins begon met driemaal te scoren in de eerste inning op Bredanaar Elton Koeiman via runs van Jarreau Martina, Dennis de Quint en Ruar Verkerk. In de derde en vierde inning scoorde de thuisploeg na drie hits en een offer op starter Reynaldo Clara (0-2-6-0). Misja Harcksen (3-1-4-1) moest de gelijkmaker toestaan, maar sleepte zijn team tot in de tiende verlengende inning. 

Desastreus

Bij een uit werd hij vervangen door Thijs Steenwijk. Een wissel met desastreuze gevolgen. De homerun van De Cuba met twee man aan boord bezegelde het lot van de Oosterhouters. Jeugdspeler Jerzy van Gool kreeg zijn eerste basisplaats en stelde niet teleur. Met 3 uit 5 (.600) werd hij de beste slagman.