Volledig scherm
Rens Poulie dunkt voor Blauw-Wit in eerste minuten van het duel tegen Red Stars. Foto Benno Elsenaar

WBB Giants nog altijd op koers voor titel, Blauw-Wit klopt Red Stars

Zowel Blauw-Wit in de eerste divisie als Giants in de tweede divisie deden zaterdagavond wat een absolute must was, winnen om uitzicht te houden op respectievelijk klassebehoud als de titel.

MANNEN
EERSTE DIVISIE
Blauw-Wit - Red Stars 63-56.
"De trots overheerst, hoewel we het defensief nog wat te licht opvatten. Tegen een ervaren, degelijk team als Red Stars kan dat voor problemen zorgen. Telkens als we een voorsprong van 9 à 10 punten hadden lieten we hen weer terug komen", aldus een toch tevreden Gregory Tjin-A-Koeng, coach van de Roosendalers. 

,, Volgende week gaan we bij Binnenland proberen het duel te controleren. Winst levert klassebehoud op."

Barons - Den Dungk 77-68. 
De Bredanaars speelden in de laatste thuiswedstrijd vooral na rust goed vond coach Dusan Bozic: ,,Veel inzet, verdedigend erg sterk, in het laatste kwart kwamen zij zelfs zes minuten niet tot scoren. Twintig punten op dit niveau is gewoon een erg goede prestatie van Barons."

Volledig scherm
Jaimy de Jong was topscorer met 25 punten voor Giants in het duel tegen Bouncers

TWEEDE DIVISIE
WBB Giants - Bouncers 76-65.
Doordat de thuisclub slechts zeven fitte spelers uit de basis ter beschikking hadden werd de tactiek aangepast. ,,Waar we normaal gezien in het laatste kwart uitlopen besloten we nu vol gas van start te gaan. Dat lukte met een gat van achttien punten en zelfs 22 bij rust. Daarna werd het uiteraard lastiger maar we hebben het duel gecontroleerd en volwassen uitgespeeld", aldus coach Corné van Terheijden.

Giants moet volgende week zaterdag bij mede-koploper Das, dat verrassend verloor van Rowic, winnen om de titel te pakken. Supporters van Giants gaan met een bus mee om hun ploeg aan te moedigen. De kosten van de busreis zijn 12 euro en opgeven kan bij stevendebont@cs.com

EERSTE KLASSE
High Five 2 - Agathos 57-83.
De bezoekers hadden weinig moeite met de nummer laatst en rouleerden een hele wedstrijd. "Vooral toen we de rebounds gingen pakken liepen e makkelijk uit, mede door de 26 punten van Quincy Lagarde", aldus Kamiel Hamers, die coach Wilbert Boons verving.

Volledig scherm
Quincy Lagarde scoorde 26 punten voor Agathos. © Johan Wouters

TWEEDE KLASSE
EBBC - Migliore 70-77.
Blak Eagles3 - Eastwood Tigers 58-45.

VROUWEN
TWEEDE DIVISIE E
Octopus - Barons 59-50.
Ondanks de laatste plaats ziet Barons-coach Marcel Dubois mogelijkheden in de tweede divisie actief te blijven. ,,Er zijn weinig kandidaten om op dit niveau te spelen. Dat bleek dit seizoen al waarin drie teams voortijdig afhaakten. Ik denk daarom dat we ook volgend seizoen op dit niveau kunnen doorleren."

EERSTE KLASSE
Pendragon - WBB Giants 67-64.
Een partij tussen twee teams die elkaar weinig toegaven. Met nog één duel voor de boeg heeft Giants nog uitzicht op de tweede plaats. 

Het slotduel moet daarvoor gewonnen worden, verlies kan zomaar een vijfde eindplaats betekenen.

Volledig scherm
Raf Dubois scoort met een lay-up voor Blauw-Wit tegen Red Stars. Foto Benno Elsenaar
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'
  PREMIUM

  De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'

  Afgelopen vrijdag, 13 juli, was het precies een maand geleden dat Jeffrey Herlings zijn sleutelbeen brak. De crosser uit Oploo liet één GP schieten, maar was in Indonesië, waar twee wedstrijden achter elkaar werden verreden, direct weer succesvol. Vervolgens pakte hij gisteren tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, zijn tweede Dutch Masters of Motocross-titel op rij in de hoofdklasse. De Brabander blikt uitgebreid terug op een bewogen maand.
 2. Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally
  GTC RALLY

  Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally

  Hermen Kobus heeft de GTC Rally gewonnen in zijn Skoda Fabia R5. Na twaalf proeven had hij samen met navigator Erik de Wild twee minuten en 49 seconden voorsprong op het duo Kevin van Deijne en Hein Verschuuren in hun Ford Fiesta R5. ,,Dit is de revanche voor vorig jaar toen we turboproblemen hadden. Wel jammer dat Bob de Jong en Hans Weijs jr er na de zesde proef al uit lagen. Daardoor hebben we er voor het publiek geen leuke show van kunnen maken", liet de winnaar weten.