Volledig scherm
Tim Coremans © BSR Agency

Wat een dag: doelman Coremans uit Etten-Leur wordt vader én promoveert met Sparta naar de eredivisie

Een bijzondere dag voor Sparta-keeper Tim Coremans. De keeper uit Etten-Leur werd vader én promoveerde met zijn club naar de eredivisie. ,,Ik kan niet bevatten wat er vandaag allemaal gebeurd is”, glunderde hij. 

Coremans was met zijn ploeggenoten in een hotel in Arnhem in voorbereiding op het duel met De Graafschap toen de telefoon ging. Hoogzwangere vriendin Maxine stond op het punt van bevallen. De Sparta-keeper stapte direct in de auto naar Breda, waar de bevalling plaatsvond.  Zoon Luca werd omstreeks half twee in goede gezondheid geboren.

Ondanks de geboorte van zijn eerste zoon stond Coremans dinsdagavond gewoon onder de lat bij de Spartanen. Na het geven van de eerste fles maakte de doelman weer koers naar zijn ploeggenoten. De return van het finaleduel met De Graafschap staat tenslotte op het programma. ,,Het is een verschrikkelijk mooie dag. Nu gaan we proberen de avond nóg mooier te maken”, zei hij voor de wedstrijd.

Dat lukte. En hoe. Sparta speelt komend seizoen weer in de eredivisie. De ploeg van Henk Fraser won met 0-2 van De Graafschap. 

Volledig scherm
Etten-Leur - 9-5-2019 - Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer - Tim Coremans, keeper van Sparta. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer