Volledig scherm
Scherp duel tussen Pam Ligtvoet van Warande (oranje) en Aniek van Loon van Breda. Links met nummer 11 Floor Steneker (Warande). Foto René Schotanus/Pix4Profs

Warande wint doelpuntrijke derby

HOCKEY – De vrouwen van hockeyclub Warande hebben op eigen veld met 6-3 de derby tegen Breda gewonnen, waardoor ze bovenin mee blijven doen in de eerste klasse B. Na een achterstand herpakte de ploeg zich goed en dit uitte zich in doelpunten.

De eerste twintig minuten was het initiatief aan Breda, dat via Kiki Molenaar ook op 0-1 kwam. Pas hierna gooide Warande de schroom van zich af en de Oosterhoutse vrouwen speelden aanvallend en frivool. Nog in de eerste helft maakten Floks van der Beek en Sophie Gelten er 2-1 van.

Meteen na rust werd het 3-1 door Pam Ligtvoet, die een eigen loopactie fraai bekroonde. Marloes Melman besliste hierop met twee strafcorners het duel. Aniek van Loon scoorde nog namens Breda, waarna de 6-2 van Marieke Versluis volgde. Anne-Lot Molenaar tekende voor het slotakkoord, maar deze treffer kwam te laat voor een eventuele aansluiting.