Volledig scherm
Wanzl Belcrum-speler Peter Kooremans (rechts) neemt het in de finale van het Rabo Batswingers Team Toernooi op tegen Danny Roks van The Backhands. Kooremans wist de partij overtuigend binnen te halen.foto Johan Wouters/het fotoburo

Wanzl-duo sterkste op teamtoernooi

TAFELTENNIS - Het tafeltennisduo Peter Kooremans/Tommy Gimbrère van Wanzl Belcrum is zondag n in de hoogste categorie winnaar geworden van het Rabo Batswingers Team Toernooi. In de finale werd het tweetal Danny Roks/Ronny Oonincx van The Backhands uit Sint Willebrord met 3-0 geklopt.

De strijd om de verenigingsprijs van dit met 188 tafeltennissers, afkomstig van 31 clubs, bemande toernooi werd een fel gevecht tussen The Backhands en ODT Roosendaal. ODT won.

Twee clubspelers, die ieder goed zijn voor twee singlepartijen en bij gelijke stand in de finale ook actief in de dubbel, het is de essentie van dit teamtoernooi. Een marge van drie punten betekent winst. Kooremans en Gimbrère werkten de eindstrijd vlot af. Kooremans won zijn eerste single overtuigend van Roks, Gimbrère iets minder resoluut de tweede van Oonincx, 2-0. De gewonnen dubbel, vlot door Wanzl Belcrum beslist, bracht het Bredase tweetal op de beslissende 3-0.

De finale in de categorie senioren 2 werd een onderonsje tussen twee teams van ODT Roosendaal. Antoine Steendijk/Rob Broumels versus Ivo van Hassel/Wouter ter Heide, gewonnen door het eerste tweetal.

Bij de junioren 1 werd de finale beslist tussen Jelle Schoenmakers/ Paul Verhaard van ODT Roosendaal en Brian Fritz/Thamara Kessel van The Backhands. ODT bleek sterker.

Het TV Breda-duo Milan van Elshout/Roos Konings plaatste zich bij de junioren 2 voor de eindstrijd met het SOV Tilbria-tweetal Daan van der Heijden/Kevin Pijnenburg. Tilbria Tilburg bleek sterker.

Het organiserende Batswingers uit Gilze kon alleen een finaleplaats afdwingen in de categorie junioren 3. Het duo Tim Mutsaers/Teun van Raak won de finale tegen Cas Geldtmeijer en Sandro Weterings van The Backhands.

Bij de senioren 3 bleken Erik Verhage en Femke Boot van het Etten-Leurse Tanaka te sterk voor Sven van Gils en Wim Bloemer (Die Meede). Een categorie lager was het The Backhands-koppel Iwan van de Luytgaarden en Nicky Oomen niet opgewassen tegen Danny Goossens en Karl Wijnen van Mechelen. Bij de senioren 5 ten slotte konden Marinko Lips en Robin Versteegh (Smash) de champagne ontkurken.