Volledig scherm
Foto: Alberto Saiz/AP

Walkovers te over bij TC Etten Open

TENNIS - Door de nodige walkovers begint het tennistoernooi van TC Etten op het hoogste niveau steeds meer te lijken op een wandelvierdaagse. Het evenement op tennispark De Koekoek in Etten-Leur is nog wel gebaseerd op actuele rating met als opzet walkovers zo veel mogelijk te vermijden, maar in de praktijk blijkt daar nog weinig van.

Bij de mannen kreeg Bart Dane vrije doorgang van zijn clubgenoot Lennart Bol en daardoor staat de speler van TV Vierhoeven zaterdagmiddag in de halve finale tegen lijstaanvoerder Paul Honig. Een soortgelijke gang van zaken was er bij de vrouwen, waar Michelle Hazenberg een walkover kreeg van Kim Breukink en zaterdagmiddag in de halve finale lijstaanvoerster Loes Siderius treft.

Om verder te komen in het dubbelspel moest Hazenberg met clubgenote Maartje de Craen van TV Prinsenbeek wél aan de bak tegen Kimberley Goudt/Tessy Kint: 6-2 6-4. Bij de mannen bereikten Ruud Krol en Sebastiaan Smilde de halve finale van het mannendubbel ten koste van Sander Braaksma en Erwin Stoffelen: 6-1 6-3.