Lauran Beijens, uiterst rechts met buiknummer 28, zette de Vijf van Bavel op zijn naam. (archieffoto)
Volledig scherm
Lauran Beijens, uiterst rechts met buiknummer 28, zette de Vijf van Bavel op zijn naam. (archieffoto) © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Vijf van Bavel prooi voor Lauran Beijens en Ingrid Versteegh

atletiekVoor praktisch alle 453 deelnemers aan de populaire Vijf van Bavel is de Singelloop het volgende vlaggetje in de hardloopkalender van 2019. De loop door Bavel is dan ook de ideale opstapwedstrijd. Lauran Beijens uit Riel en Ingrid Versteegh uit Breda konden hier het eerst over vertellen. 

Beijens boemelde de eerste ronde van precies 2.500 meter samen met zes anderen over de Bavelse klinkers. “Op de klok zag ik dat we net boven de acht minuten doorkwamen. Daarna heb ik wat versneld en kon alleen Michiel van Nispen nog volgen. Ondanks de harde wind doken we allebei stevig onder de zestien minuten.” 

Beijens, die volgende week zondag hoopt op een halve marathon in 1 uur 8 minuten, was drie tellen sneller dan verleden jaar. Michiel van Nispen hield clubgenoot Rob Musters veertien tellen achter zich en won in 15,46 minuten de hoofdprijs bij de masters. Het werd de tweede ‘gouden plak’ in huize Van Nispen. Een half uur voor zijn eigen race zag hij zoontje Ole de race voor de allerjongsten winnen. 

Ingrid Versteegh, hier op archiefbeeld, wist in haar eigen woonplaats te winnen in een tijd van onder de achttien minuten. (archieffoto)
Volledig scherm
Ingrid Versteegh, hier op archiefbeeld, wist in haar eigen woonplaats te winnen in een tijd van onder de achttien minuten. (archieffoto) © Johan Wouters

Ingrid Versteegh won bij de vrouwen. “Dit is echt niet mijn afstand. Ooit liep ik eens 17,20 minuten, nu ben ik heel tevreden met deze winnende tijd van 17,55 minuten. Het is de ideale trainingsprikkel voor een mooie halve marathon”, aldus de atlete van Sprint. Versteegh eindigde tussen de 244 deelnemers op de hoofdloop knap als vijftiende. Op de 24ste plaats finishte Juriena de Vries die in de tweede ronde Sara van Grunsven voorbij was gestoken. “Mijn doel is om volgende week de Singelloop binnen de 1 uur 25 minuten te lopen.”