Volledig scherm
© RGB Stock

Verlaar, Sohier en Van der Voort in top tien Dutch Junior Open

GOLF – De regionale golftalenten Pierre Junior Verlaar, Judith van der Voort en Anouk Sohier presteren na twee dagen Dutch Junior Open in Molenschot naar behoren. Verlaar sluit de top tien af bij de jongens, Van der Voort en Sohier bezetten een tweede en zesde plek bij de meisjes.

Van der Voort (vier slagen over par) won begin vorige maand het Princenbosch Open en kreeg daardoor een wildcard. Maar zij zou zich ook op reguliere wijze kwalificeren omdat haar handicap 0,7 punt onder de plaatsingseisen van de organisatie lag. Ook Verlaar (drie slagen over par) en Sohier (negen slagen over par) plaatsten zich op basis van hun handicap voor het amateurgolftoernooi.

Aan de 32 e editie, die wordt gehouden op de baan van golfclub Toxandria, nemen tachtig jongens en veertig meisjes tot 21 jaar oud deel. Golfers uit vijftien landen, waaronder Thailand, Engeland en Spanje, vertonen hun beste puts op de green.

De winnaar en winnares krijgen een wildcard voor een professioneel toernooi. De beste jongen mag zijn kunsten vertonen tijdens het KLM Open. Het beste meisje vliegt naar Zuid-Afrika om deel te nemen aan het South Africa Women’s Open.

Vrijdag starten de laagst geklasseerde golfers om half acht ’s morgens. Later die dag mag de bovenste helft van het klassement zich opmaken voor de finaledag, waarop de felbegeerde tickets voor de twee professionele toernooien klaarliggen.