Volledig scherm
Berusting bij de heren van hockeyvereniging Push uit Breda. Na de met 3-5 verloren wedstrijd tegen Laren is degradatie dicht bij, ook omdat concurrent HBS won van Zwart-Wit. © Pix4Profs / Johan Wouters

Veel derby’s aankomend hockeyseizoen

Het nieuwe hockeyseizoen, dat in september van start gaat, kent veel derby’s op meerdere niveaus. Het meest in het oog springend is dat zowel bij de mannen als de vrouwen de beide eerste elftallen van zowel Push als Breda in de overgangsklasse tegen elkaar uit gaan komen. Zeker in deze eeuw is die combinatie een unicum.

Dit alles blijkt uit de indeling van de bondscompetities, welke door de KNHB vrijdag is gepubliceerd. De mannen van Breda en Push spelen sinds drie seizoenen weer tegen elkaar in de overgangsklasse B, wat nu het derde niveau van Nederland is. Voor de vrouwen is het langer geleden, de Bredase aartsrivalen kwamen destijds op het tweede niveau voor het laatst uit tegen elkaar in het seizoen 2010-2011. Zij spelen hun wedstrijden in de overgangsklasse A en zullen net als de mannenteams voor een hoge klassering willen spelen.

Een niveau lager vinden eveneens de nodige regionale ontmoetingen plaats. In de eerste klasse B bij de mannen spelen ook dit seizoen Warande en Etten-Leur onderlinge duels. In de B-poule bij de vrouwen is dat eveneens het geval, zij hebben bovendien ook nog gezelschap van Zwart-Wit.

Eerste teams in de tweede klasse zijn er in de regio Breda en Oosterhout dit seizoen niet, in West-Brabant speelt Pelikaan met beide teams op dit niveau, maar de Roosendaalse club speelt geen derby’s.