Volledig scherm
Het G-Drive Racing van Dongenaar Job van Uitert, hier aan de leiding in de 24 uur van Le Mans. © EPA

Van Uitert zesde in 24 uur Le Mans na kapotte startmotor

teleurstellingHij was er enorm dichtbij, maar een defecte startmotor zorgde voor een deceptie: geen winst, maar een zesde plaats voor Dongenaar Job van Uitert in de 24 uur van Le Mans.

Zichtbaar aangeslagen doet Job van Uitert verslag op zijn social media. Zijn team is in de afgelopen uren, zondagmorgen vroeg, de koppositie in de LMP2-classificatie van de 24 uur van Le Mans kwijtgeraakt. ,,Een klein draadje...”, verzucht de Dongenaar. 

Iets na negenen sloeg het noodlot toe voor Van Uitert en co. Wat voor teamgenoot Roman Rusinov een eenvoudige pitstop moest worden, veranderde in een nachtmerrie. Na het bijvullen van brandstof was het de startmotor die niet meer functioneerde. Gevolg: de LMP2-bolide terug in de garage.

Na twintig minuten kon Rusinov terug het circuit op, veroordeeld tot een zevende plaats. De ranking van dat moment staat in schril contrast met de voorgaande 18 uur. G-Drive Racing domineerde de 24 uursrace. 177 rondes waren Van Uitert, Rusinov en Vergne de te kloppen LMP2-ploeg. 

(Inter)nationale media raakten niet uitgepraat over het indrukwekkende optreden van de Dongense debutant. Het 20-jarige racetalent zette een aantal solide stints neer en was dan zelf ook trots op zijn prestatie. Maar een zesde plaats, daar kan Van Uitert alleen maar van balen.