Volledig scherm
In deze LMP2-wagen maakt Job van Uitert uit Dongen zijn debuut in de 24 uur van Le Mans. © Nelson Valkenburg

Van Uitert rijdt 24 uur van Le Mans: ‘een droom die uitkomt’

Voor Job van Uitert wordt 2019 het jaar dat zijn droom wordt verwezenlijkt. De Dongense coureur rijdt komend seizoen voor G-Drive Racing in de LMP2-klasse in de European Le Mans Series (ELMS), én komt halverwege juni uit in de 24 uur van Le Mans.

Van Uitert maakte vorig seizoen als ‘rookie of the year’ indruk in de LMP3, toen hij de Europese titel binnensleepte. De 20-jarige Dongenaar werkte een test af bij G-Drive Racing, die al snel hadden gezien dat Van Uitert de juiste keuze is.

Het Russische G-Drive Racing is een grote speler in de endurance-wereld, met vele Europese kampioenschappen in de erelijst. Van Uitert zal zijn stoeltje delen met oud-Formule 1-coureur Jean-Eric Vergne en Roman Rusinov, teameigenaar van G-Drive. 
Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Van Uitert gaat na successen in de ELMS nu op jacht naar een volgende titel, maar dan een niveautje hoger: hij promoveert van de LMP3 naar LMP2. © Nelson Valkenburg

In het weekend van 15 en 16 juni staat de 24 uur van Le Mans op het programma. Van Uitert heeft nooit onder stoelen op banken geschoven dat die race bovenaan zijn bucketlist staat. ,,Naast de jacht op de ELMS-titel zijn alle pijlen gericht op succes in Frankrijk”, aldus de twintiger. ,,Dat ik mijn debuut mag gaan maken in dit team, met kansen op succes, is een droom die uitkomt.”

De eerste race voor Van Uitert staat gepland op 14 april in Frankrijk op circuit Paul Ricard, in het kader van de ELMS.