Volledig scherm
Job van Uitert pakte met zijn team de overwinning in het openingsweekend van de ELMS. © Job van Uitert.

Van Uitert beleeft droomdebuut in ELMS: 'een fantastisch begin'

Coureur Job van Uitert heeft de eerste zege in de European Le Mans Series te pakken. Samen met mede-coureurs John Farano en Rob Garofall pakte de Dongenaar de eerste plaats in Le Castellet tijdens de openingsrace van de ELMS, op geruime afstand van de nummer twee.

,,Er zit iets heel goed, als je zo'n voorsprong opbouwt", reageert een opgetogen Van Uitert vanuit Zuid-Frankrijk. Verrassend noemde hij het feit dat hij na de eerste twee uur (van de vier uursrace) een voorsprong van een volle minuut had opgebouwd ten opzichte van de concurrentie. De nummer twee was de kampioen van vorig jaar. 

,,Een fantastisch begin", gaat de Dongenaar verder. ,,Hier hebben we zo hard voor gewerkt. Je weet niet waar je staat tot de eerste ronde. We reden een foutloze race. Niet alleen ik, maar ook teamgenoten Farano en Garofall maakten geen fout."

Voorsprong

Volledig scherm
Job van Uitert pakte met zijn team de overwinning in het openingsweekend van de ELMS. © Job van Uitert

Nadat Van Uitert de eerste twee uur had voldaan, was het de beurt aan John Farano, die meteen een safety car het circuit op zag rijden. ,,Dat kwam goed uit", zegt Van Uitert daarover. ,,De voorsprong liep uit tot 1.20 minuten. Uiteindelijk slinkte die voorsprong tot 35 seconden."
Voor Rob Garofall, teamgenoot die zijn sporen in de autosportwereld reeds verdiende, was het vervolgens een koud kunstje om met die 35 seconden voorsprong naar de overwinning te rijden.
Volgende maand staat het tweede raceweekend op het programma, dan vertrekt Van Uitert en team RLR M-Sport richting Monza, Italië.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'
  PREMIUM

  De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'

  Afgelopen vrijdag, 13 juli, was het precies een maand geleden dat Jeffrey Herlings zijn sleutelbeen brak. De crosser uit Oploo liet één GP schieten, maar was in Indonesië, waar twee wedstrijden achter elkaar werden verreden, direct weer succesvol. Vervolgens pakte hij gisteren tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, zijn tweede Dutch Masters of Motocross-titel op rij in de hoofdklasse. De Brabander blikt uitgebreid terug op een bewogen maand.
 2. Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally
  GTC RALLY

  Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally

  Hermen Kobus heeft de GTC Rally gewonnen in zijn Skoda Fabia R5. Na twaalf proeven had hij samen met navigator Erik de Wild twee minuten en 49 seconden voorsprong op het duo Kevin van Deijne en Hein Verschuuren in hun Ford Fiesta R5. ,,Dit is de revanche voor vorig jaar toen we turboproblemen hadden. Wel jammer dat Bob de Jong en Hans Weijs jr er na de zesde proef al uit lagen. Daardoor hebben we er voor het publiek geen leuke show van kunnen maken", liet de winnaar weten.