Volledig scherm
Job van Uitert pakte met zijn team de overwinning in het openingsweekend van de ELMS. © Job van Uitert.

Van Uitert beleeft droomdebuut in ELMS: 'een fantastisch begin'

Coureur Job van Uitert heeft de eerste zege in de European Le Mans Series te pakken. Samen met mede-coureurs John Farano en Rob Garofall pakte de Dongenaar de eerste plaats in Le Castellet tijdens de openingsrace van de ELMS, op geruime afstand van de nummer twee.

,,Er zit iets heel goed, als je zo'n voorsprong opbouwt", reageert een opgetogen Van Uitert vanuit Zuid-Frankrijk. Verrassend noemde hij het feit dat hij na de eerste twee uur (van de vier uursrace) een voorsprong van een volle minuut had opgebouwd ten opzichte van de concurrentie. De nummer twee was de kampioen van vorig jaar. 

,,Een fantastisch begin", gaat de Dongenaar verder. ,,Hier hebben we zo hard voor gewerkt. Je weet niet waar je staat tot de eerste ronde. We reden een foutloze race. Niet alleen ik, maar ook teamgenoten Farano en Garofall maakten geen fout."

Voorsprong

Volledig scherm
Job van Uitert pakte met zijn team de overwinning in het openingsweekend van de ELMS. © Job van Uitert

Nadat Van Uitert de eerste twee uur had voldaan, was het de beurt aan John Farano, die meteen een safety car het circuit op zag rijden. ,,Dat kwam goed uit", zegt Van Uitert daarover. ,,De voorsprong liep uit tot 1.20 minuten. Uiteindelijk slinkte die voorsprong tot 35 seconden."
Voor Rob Garofall, teamgenoot die zijn sporen in de autosportwereld reeds verdiende, was het vervolgens een koud kunstje om met die 35 seconden voorsprong naar de overwinning te rijden.
Volgende maand staat het tweede raceweekend op het programma, dan vertrekt Van Uitert en team RLR M-Sport richting Monza, Italië.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Koploper Breda lijdt eerste nederlaag tegen vrouwen van Warande, doelpuntrijk gelijkspel bij Tempo
    hockey

    Koploper Breda lijdt eerste nederlaag tegen vrouwen van Warande, doelpunt­rijk gelijkspel bij Tempo

    De vrouwen van hockeyclub Breda hebben in de eerste klasse B tegen streekgenoot Warande hun eerste nederlaag geleden. Op eigen veld werd het 0-2. De mannen van Breda en Zwart-Wit kwamen tot winst. De vrouwen van hockeyclub Etten-Leur hebben hun eerste zege beet van 2019, waarmee ze in het spoor blijven van de bovenste twee plaatsen. De mannen verloren jammerlijk in en tegen Rijswijk.