Volledig scherm
© stock.xchng

Van Tilburg valt uit top tien Dutch Junior Open, ook Van der Voort en Sohier zakken

GOLF – Nordin van Tilburg kon zijn zesde plaats na drie dagen Dutch Junior Open niet behouden. Het golftalent uit Ossendrecht zakte op de laatste dag van de kwalificaties elf plekken. Judith van der Voort en Anouk Sohier uit Breda vielen beiden één plek terug naar een derde en zevende stek.

Ondanks dat de drie golftalenten zakten op de ranglijst had dat voor hen geen grote gevolgen. Zij mogen zich opmaken voor de finaledag waarop twee felbegeerde tickets voor twee proftoernooien klaarliggen. De winnaar strijdt in september mee om het KLM Open. De winnares vliegt begin december naar Southbroom voor het South African Women’s Open.

Ook Pierre Junior Verlaar (tiende), Felix van Dijk (23ste) en Rilan van Opstal (veertigste) verzekerden zich voor een finaleplek tijdens de slotdag. De eerste van 64 golfers slaat morgenvroeg om acht uur af op de banen van golfclub Toxandria in Molenschot.

Aan de 32ste editie van het amateurgolftoernooi namen 120 golfers tot 21 jaar deel. Tachtig jongens en veertig meisjes uit vijftien verschillende landen, waaronder Spanje, Italië en Thailand, begonnen woensdag aan de kwalificatieronden.