Volledig scherm
Sven van Merode © Rene Schotanus/Pix4Profs

Van Merode en Wijnmalen niet naar WK-finales

ATLETIEK - Hoogspringer Sven van Merode uit Etten-Leur is er op het WK atletiek voor junioren (tot 20 jaar) in het Poolse Bydgoszcz niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale.

Van Merode, lid van AV Spado uit Bergen op Zoom had bij de kwalificaties drie pogingen nodig om 2,05 meter te halen. De vereiste 2,16 meter om de eindstrijd te bereiken - dezelfde hoogte als het nationaal record dat hij in februari sprong - zat er niet in. Van Merode kreeg al op 2,13 meter drie fatale kruisjes achter zijn naam.
Marijke Wijnmalen uit Dinteloord bleef eerder deze week in Polen bij het polsstokspringen eveneens steken in de kwalificaties. Weliswaar slechtte ze in de derde poging de 3,95 meter en evenaarde ze in een keer haar persoonlijk record van 4,05 meter waarmee ze in Tilburg WK-deelname afdwong, maar de twaalf finalisten haalden 4,15 of 4,20 meter. Wijnmalen liet de lat op 4,15 drie keer vallen.
Ook sprinter Joris van Gool uit Rijen was vroegtijdig klaar op het WK junioren. De Spiridon- atleet overleefde de series op de 100 meter niet.