Volledig scherm
Jens van Geel met nummer 421 © Bep Tielemans

Van Geel draagt winst Pagnevaartloop op aan overleden atletiektrainer, Maas wint 10 kilometer

De start van de goed bezochte 22ste editie van de Pagnevaartloop in Oudenbosch werd voorafgegaan door één minuut stilte als eerbetoon aan de afgelopen zaterdag overleden atletiektrainer Jack Wouters. Snelste deelnemer op de 5 km bij de Pagnevaartloop Jens van Geel uit Roosendaal droeg zijn overwinning aan hem op.

 ,,Jack was iemand die als trainer maar ook op andere vlakken heel veel betekende voor mij. En dat geldt voor heel veel First-atleten, we zullen hem allemaal ontzettend missen. Ik heb twee jaar nauwelijks wedstrijden gelopen, vooral omdat de motivatie ontbrak en het is heel mooi dat ik juist deze memorabele wedstrijd in de 19 minuten win", zei de aangeslagen Jens van Geel. 

Ook voor zijn First-clubgenote Lotte Bakx, snelste vrouw op de kortste afstand, betekende het 'een overwinning met gevoelens'. Zij was wel blij met haar tijd van 20.46: "Net weer iets sneller dan zaterdag in de Van Goghloop."

10 kilometer

Voorafgegaan door de fietser draaide Huub Maas (THOR) als eerste vanaf het talud langs de rondweg het sportpark op, om vervolgens net binnen de 34 minuten te finishen. Toon Heeren (Achilles) volgde in 34.28 en Ricardo Sint Nicolaas werd derde in 34.43. Barry van Beers van AVO eindigde prima vierde (34.55) en Roel van Nes (AV Standdaarbuiten) vijfde (35.14).

Winnares Amber Bongertman (THOR) maakte in 42 minuten een mooie comeback.

Volledig scherm
De eerste finisher van de 10 kilometer bij de Pagnevaartloop: Huub Maas. © Marcel Otterspeer / pix4profs
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement