Snowboarder Sam Vermaat uit Halsteren in actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Snowboarder Sam Vermaat uit Halsteren in actie. © Privéfoto

Van een Halsters heuveltje naar brons op het WK: het gaat hard met de snowboardcarrière van de 16-jarige Sam Vermaat

Waar zijn leeftijdgenoten in deze coronatijden amper de deur uit kunnen, reist snowboarder Sam Vermaat (16) uit Halsteren de hele wereld over om zijn sport uit te oefenen. Zo werd hij in Rusland derde op het Jeugd WK. En hij kijkt al verder vooruit: „Shinen op de Olympische Spelen van 2026, dat lijkt me echt gaaf.”

 1. Werkendamse Raïsa Schoon haalt lessen uit 'krankzinnige' weken op Spelen

  Werkendam­se Raïsa Schoon haalt lessen uit 'krankzinni­ge' weken op Spelen

  De olympische vlag op het beachsportpark in Werkendam kan naar beneden. Voor de jonge beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon eindigden hun eerste Olympische Spelen in de tussenronde. Dat betekent dat oud-topspeelster Debora Schoon-Kadijk, de moeder van de 19-jarige Raïsa die zelf meedeed aan de Spelen van 1996 en 2000, op sportpark Copakadijk de vlag moet strijken. ,,Hij zou blijven hangen zolang wij in het toernooi zitten”, zegt Schoon. ,,Die kan nu dus halfstok”, voegt Stam lachend eraan toe.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.